perjantai 12. syyskuuta 2014

12.9.2014 Paastopäivän turinoita

Ihana paastopäivä... Oikeastaan siitä tekee ihanan vain "ystävä kaukaa menneisyydestä" :D Siis mikään ei pelasta päivää niin täydellisesti kuin piiiitkä puhelu! Varsinkin, kun jutellessa tuntui siltä, ettei vuosia ollut välissä ollenkaan.

Käytiin kaiken muun ohella mielenkiintoinen keskustelu lapsista somessa. Tyttäreni syntyessä taannoin ilmoitin ystävilleni Facebookissa, että "tämä on minun facebook-sivuni, eikä tyttäreni". Olin siis jo silloin päättänyt, etten tule somessa hänestä paljon kertoilemaan. Kuviakin olen jakanut ehkä kolme. Sama pätee täällä blogissa. Viittaukset perheeseeni ovat olleet yleisellä tasolla: tytär ja isäntä. Aion pitää saman linjan edelleen, koska jaan täällä osan Minun Elämästäni. Jos joku ihmettelee tekemääni päätöstä, niin ainakin aluksi voi tutustua Pelastakaa Lapset ry:n artikkeliin Lasten oikeudet digitaalisessa mediassa :)

Päivän lounas oli tänään Subwayn kinkkusalaatti. Luulen ainakin, että Subwayn sivuilla ilmoitetut kalorimäärät tarkoittavat annoksen kokonaismäärää... Niillä minä näitä kuitenkin laskeskelen. Kinkkusalaatti oli 97 kaloria, siihen lisäksi oliivit ja maustekurkut sekä annos Aura-juustoa (Lemppariani! Nam, nam!). Kastikkeeksi tällä kertaa amerikansinappia. Hot Lousiana kun tosiaan oli vähän liian hot... Tavanomaisesta poiketen huuhtelin suutani Sprite Zerolla... Kokeilin Kiloklubin sivuilla, niin se antoi 0,4 l juoman kaloriarvoksi 1, mutta uskoakseni oikeampi olisi 4. Kiloklubin mukaan kalorit olisivat 183, mutta mielestäni 186 olisi todenmukaisempi. Sillä siis mennään.

Päivällä paras kaverini oli taas päänsärkylääke. Särky ei johdu pelkästä paastosta, koska se on ollut useampana päivänä vierailulla. Sitä se stressi teettää.

Surffailin lounaalla "vähän" netissä. Minulle kun ei koskaan saisi sanoa sanaa "haaste"... Siispä googlaamaan vatsalihashaaste... Auts! Ihan vatsalihaksien kohdalta kirpaisi! Pitäisi varmaan valita ystävänsä vähän paremmin ;) Vitsi, vitsi! Päivän aikana jäi kyllä takaraivoon pikku piru takomaan. Ja kyllä, erotan päänsäryn ja pikku pirun ;) Siispä katse peiliin. Joo, lihasten paikka löytyi ja siihen se sitten jäikin.

Ja ei kun uudelleen netin kimppuun!


Tällainen kuva löytyi englannin kieliseltä blogi-sivulta, siis tältä sivulta. Ei kyllä ekalla kerralla auennut ollenkaan, että mitä tässä pitäisi tehdä, vaikka olin ystäväni kanssa tästä keskustellut. Siispä lisää surffatessa löytyi tällainen sivu! Ja ihan selvällä suomella (ja kuvilla...)! Tuota jälkimmäistä sivua tuijoteltuani, kuulin sen pikku pirun lallattelevan "ei pysty-ei onnistu-ei pysty-liian hapokasta". Murr! Millään en viitsisi lähteä kaverilta kopioimaan...

Päivälliseksi nautiskelin kanawokkia riisillä, raakaa kukkakaalia ja porkkanaa sekä maun antajaksi teelusikallinen kapriksia ja ruokalusikallinen sweet chili -kastiketta. Namia oli! Kaloreita siitä napsahti 275, mutta päivän saldo oli sitten vasta 461 kaloria. Iltapalaksi oli vielä otettava yksi omppu, koska hiukan huikoi. Päivän kalorit 502 ja olo näin illalla jo aivan loistava. Nälkä ei kurni ja päänsärkykin alkaa hellittää.

Pitkästä aikaa fiilis tuntuu edes menevän positiivisempaan suuntaan :)

2 kommenttia:

  1. Hyvin on lähtenyt kulkemaan, jatka samaa rataa. Aika monella on ollut alkuvaiheessa päänsärkyä paastopäivisin, ja monet ovat saaneet avun pienellä suolalisäyksellä joko juomaveteen tai sitten vaikka suolakurkkusiivulla .) Tokihan särky voi johtua monesta muustakin seikasta, mutta tuotakin kannattaa kokeilla. Muutaman viikon päästä ainakin itselläni helpotti. Jaa, että haastetta pukkaa, hmm. Keväällä osallistuin lankkuhaasteeseen, ensimmäisenä kertoina hädin tuskin pääsin ylös lattialta. Mutta rapakunnosta on helppo ponnistaa, tulokset näkyivät nopeasti ;) Tsemppiä jatkoon! t. Si Ri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta ja suolavinkistä! Olin jo päättänyt kokeilla vanhanaikaista vichyvettä, jos päänsärky on taas vieraana. Huomenna se sitten nähdään ;)

      Poista