maanantai 21. heinäkuuta 2014

21.7.2014

Hyvää nimipäivää minulle :D Niin ja muillekin!

Viime viikon lopetus oli tuskaisa. Perjantaina oli paastopäivä ja puolittain olosuhteiden pakottamana aloitin aamupalalla puoli yhdeksän aikaan. Ohrapuuroa keitettynä kevytmaitoon ja veteen sekä kaveriksi mustikoita. Neljään mennessä minulle oli kehittynyt aivan mieletön päänsärky. Nestettä oli tullut juotua reippaasti eikä edes pelkkänä kahvina vaan reilusti vetenä. Ensiapuna kokeilin lihalientäkin. Siis HYI! Sai luvan olla viimeinen kerta... Lääkkeellähän se sitten oli hoideltava pois päiväjärjestyksestä tuo särky.

Kuuden tienoilla syötiin päivälliseksi perheen kesken hampurilaisia.

Tässä minun hampurilaislautaseni. Kaksi uunissa kypsennettyä jauhelihapihviä, yhteensä 100 grammaa ja pelkkää jauhelihaa maustettuna valkosipulijauheella ja paprikajauheella sekä ripauksella suolaa. Kuumien pihvien päälle länttäsin viipaleen cheddarsulatejuustoa sulamaan. Viereen reilu ruokalusikallinen taco-kastiketta ja pisteeksi iin päälle teelusikallinen sinappia kylkeen. Ja ihan kuin se ei olisi riittänyt, niin loput lautasesta täyttyi uunikasviksilla. Kesäkurpitsaa, porkkanaa, keltaista ja punaista paprikaa, punasipuli, sipuli, valkosipulia. Kastikkeeksi oliiviöljyä, balsamicoa ja soijakastiketta sekä basilikaa ja oreganoa. Uuniin kunnes ovat "al dente". Näitä pitää saada toistekin.

Tähän asti kaikki oli vielä kohdillaan, mutta jälkiruoaksi tein ananas-banaanirahkaa, mikä ei ollut sitten yhtään hyvä juttu, koska sen jälkeen teki mieli makeaa vielä koko viikonlopun ajan, joten viikon saldo olikin sitten 300 gramman miinuksen sijaan saman verran plussalla. Huolissani en kuitenkaan ole, koska vyötäröltä oli lähtenyt sentti vaikka vaikutusta ei vaa'alla näkynytkään.

Tänään olikin sitten paljon parempi päivä. Palasin vanhaan rytmiin, joten söin lounasta yhden tienoilla. Raejuustoa, sweet chili -kastiketta ja tonnikalaa sekä kyytipojaksi pari salaatinlehteä. Harmi, etten muistanut ottaa valokuvaa... Se oli kyllä nukkekotiannos, koska tiedossa oli iltapäiväkahvittelut enkä halunnut vaikuttaa epäkohteliaalta. Pienellä hämäyksellä onnistuinkin pitämään kalorit kurissa. Päivälliseksi misokeittoa ja yksi pieni hapankorppu.

Ja antoivatpa kalorit periksi parin namipalan nappaamisen lapsen karkkikiposta...

Nyt uudella rytinällä eteenpäin! Perjantaina taas intomielellä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti