sunnuntai 24. elokuuta 2014

24.8.2014 Insinööri mielipuuhassaan

Nyt ei ainakaan kukaan pääse sanomaan, että olisi vehkeissä vikaa! Se on kuulkaas insinööri käyttänyt taas mielivempaintaan eli tietokonetta. Excelhän on siis itsessään hirvityksen kauhistus, eikä se näin oman hyvin voinninparantamiseksi välttämättä ole se mielenterveyttä kohentava ohjelma... Toisinaan jopa päinvastoin :D


Kuvassa on siis työkirjan kakkostaulukon tiedot. Ja kuten aikaisemmin kehuin, niin nyt on aika aloittaa projekti puhtaalta pöydältä. Tänään on siis pyyhitty kaikki aikaisemmat jutut pois. Siis poislukien päiväkirjamerkinnät ;) Ja uusi alku vaatii uudet välineet. Siispä jatkossa saan taulukosta kaikki tiedot valmiiksi laskettuna. Ja kaavat löytyvät valmiina vuodeksi eteenpäin! Arvojen syöttö tapahtuu ykköstaulukkoon ja kuvassa näkyvään kakkostaulukkoon vaan ilmestyy uusia lukuja. Joo joo, nuo varmasti saisi siistimpäänkin muotoon, mutta kun muut tietokoneohjelmat ovat mulle paljon tutumpia... Nyt pitää vaan opetella lisää ja tässä sitä olisi työsarkaa.

Ja jos joku kuvittelee, että tällä kakkoskierroksella pääsee kurkkimaan paino- ja senttilukuja, niin ähäkutti! Saatte edelleen seurata vain edistymistäni. Tai edistymättömyyttäni. Saas nyt kattoo, miten tää tästä lähtee.

Huomenna on eka päivä uudella toimistolla. Tämän viikon olen työskennellyt toisaalla ja etänä. Vähän jo kaipaan "omaa" paikkaa. Tiistaina ja perjantaina ovat sitten paastopäivät. Täytyy tänään vielä tehdä "ruokalistat", kun pitää ottaa työpäivätkin huomioon. Kai sekin pitää tehdä exceliin... HEH! Illalla sitten.

Kylläpäs taas innostuttaa :)

4 kommenttia:

  1. Heippis! Hieno taulukko! Tuo pituuden ja vyötärön suhde on mulle ihan uus juttu, normisti olen mitannut VLS:n ja se on kyllä liian korkea vieläkin, vaikka 12 kiloa nyt helmikuusta lähtien tippunut. Noh, hitaasti, mutta kuitenkin, kapenee myös vyötärö....t. Si Ri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon pituuden ja vyötärön suhde löytyi Katriina Luotosen ja Jonna Pesosen kirjasta Pätkäpaasto 5:2 -keittokirja. Lukemat naisille ovat seuraavat:

      alle 35: alipainoinen
      35-42: laiha
      42-46: hoikka
      46-49: normaali
      49-54: ylipainoinen
      54-58: lihava
      yli 58: vaikea lihavuus

      Ja miehille:

      alle 35: alipainoinen
      35-43: laiha
      43-46: hoikka
      46-53: normaali
      53-58: tukeva
      58-63: lihava
      yli 63: vaikea lihavuus

      Ihan hävettää nuo meikäläisen lukemat, mutta minkäs teet, kun on tähän kuntoon itsensä päästänyt...

      Poista
  2. Moi! Löysin tällaisen laskurin, mutta se antaa erilaiset luvut, kuin mitä tuossa kirjassa on http://www.health-calc.com/body-composition/waist-to-height-ratio
    Mulle näyttäisi 0.53, mitähän se tarkoittaa noissa merkkaamissasi lukemissa....hmm... Si Ri jääpi pohtimaan asiaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjan mukaan minulla on tuo suhde nyt 73,4. No, tiedä tarvitaanko tuota pilkkua tuossa, mutta muutosta on mukavampi seurata ;) Kokeilin tuon linkin takaa, niin sain arvon 0.73. Kirjan mukaan pituuden yksikkönä käytetään senttiä ja tuolla sivustolla ilmeisesti käytetään metriä.

      Poista